Februari (album) – 2019

 

Het derde studioalbum, verschenen 26 februari 2019. Komt voort uit een project om in één maand (februari 2018) een album te schrijven.

Tracklisting

 1. Een lindy hoppers gids voor februari (single)
 2. De beat (single)
 3. Om een Rus te zijn
 4. Oud
 5. Fossiel
 6. Mijn zoekmachine (single)
 7. Met zonder elkaar
 8. Het is pas februari

Luister / koop op

Luister direct op Spotify:

Februari , the making of

Lees hier de blogs en nieuwsberichten!

 • Single en video Een Lindy Hoppers Gids Voor Februari uit! 21 januari 2020 .
  De nieuwe single (en de laatste van het album Februari) is nu uit op alle streaming media én als videoclip met een keur aan fantastische dansers erin!
 • Nieuwe concertdata bekend, GD naar Rotown 5 september 2019 .
  Grande-Duchesse toert dit jaar om de nieuwe plaat Februari te promoten en te vieren! Na de voorjaarsgigs op station Den Haag Centraal, in Café De Libertijn Den… Lees verder "Nieuwe concertdata bekend, GD naar Rotown"
 • Cd-presentatie ‘Februari’, stationshal, Den Haag 26 februari 2019 .
  Grande-Duchesse presenteerde het nieuwe album Februari op station Den Haag Centraal. Een bijzonder miniconcert, waarbij lindyhoppers de stationshal veroverden met hun opwindende swingdance tijdens het slotnummer Een… Lees verder "Cd-presentatie ‘Februari’, stationshal, Den Haag"
 • Carnavalskraker ‘Mijn zoekmachine’ op vinylsingle met ‘De Beat’ 11 februari 2019 .
  De vinylsingle De Beat krijgt als dubbele a-kant de carnavalskraker Mijn zoekmachine! Met lyrics van ondergetekende maar ook van Homeros en Pierre de Fermat, en met fanfare… Lees verder "Carnavalskraker ‘Mijn zoekmachine’ op vinylsingle met ‘De Beat’"
 • Waar gáát dit over?! – de songs op ‘Februari’ 8 februari 2019 .
  Nu het album af is en de presentatie nadert, vertel ik graag iets over de teksten. Afgelopen jaar ben ik lindy hop gaan dansen, een jazzdans uit… Lees verder "Waar gáát dit over?! – de songs op ‘Februari’"
 • Presentatie ‘Februari’ op stationspiano 26 februari 24 januari 2019 .
  Het is zover! Op de stationspiano van Den Haag Centraal presenteert Grande-Duchesse met een korte liveset het nieuwe album Februari. Acht gloednieuwe tracks waaronder de single De… Lees verder "Presentatie ‘Februari’ op stationspiano 26 februari"
 • Single ‘De Beat’ is uit en verschijnt ook op vinyl! 30 november 2018 .
  De nieuwe single De Beat is nu te streamen, downloaden, bekijken en bestellen! En tadaa: hij verschijnt ook op vinyl!
 • Single ‘De beat’ verschijnt 30 november! 18 november 2018 .
  Wees er live bij via Facebook! ‘De dorpsjeugd klit wat bij elkaar in minirok en Beatle-haar en joelt wat mee met beatmuziek,’ observeert Wim Sonneveld in het… Lees verder "Single ‘De beat’ verschijnt 30 november!"
 • Waarom ik ‘Februari’ in het Nederlands zing 27 oktober 2018 .
  Een huiskamerconcert in 2014. Ik kondig aan: ‘Er zijn wel eens mensen in verwarring of Grande-Duchesse nu in het Nederlands of het Engels zingt. Vandaar dat ik… Lees verder "Waarom ik ‘Februari’ in het Nederlands zing"
 • De éénarmige bandiet (zonder handen gaat het niet) 4 september 2018 .
  En dan breek je bij een ongeluk je hand. Het album was net zo lekker vergevorderd. Zes songs stonden er helemaal op, nog een kwestie van hier… Lees verder "De éénarmige bandiet (zonder handen gaat het niet)"
 • Album ‘Februari’ komt eraan! 7 februari 2018 .
  Ja, ik ga het doen! Ik ben een langzaam soort songwriter en het rijpen van een song duurt bij mij soms jaren. Dat betekent dat ik songs… Lees verder "Album ‘Februari’ komt eraan!"