Ma-iem Sticham door ensemble Street Fable online

In 2005 schreef ik tijdens een serie compositieworkshops bij Huub de Vriend een lied op één van de muurgedichten in Leiden. Het gaat om het gedicht Моим Стихам (Mijn verzen) van Marina Tsvetajeva.Huubs ensemble Street Fable zet die muurgedichten op muziek. Een ensemble van zang, piano, saxofoon, dwarsfluit en contrabas. Mijn compositie kwam terecht op de cd en dvd met Leidse muurgedichten.

Toen ik mijn eigen album Dort ist das Glück ging opnemen, nam ik een pianoversie op. Daarbij gebruikte ik ook een glasorgel ofwel een vinger op de rand van glaasjes water. Dat had ik afgekeken van een liveversie van Windmills of your Mind door Alison Moyet. Een mooi poëtisch effect. Rob de Boer a.k.a. El Campesino heeft er een geniale remix van gemaakt.

Maar nu even terug naar het origineel van Street Fable, gecomponeerd door yours truly. Ik ontdekte dat dat sinds eind 2017 op YouTube te beluisteren is. Welgeteld 24 keer beluisterd in al die tijd. Daar gaan we even iets aan doen, nietwaar?