Single ‘De beat’ verschijnt 30 november!

Wees er live bij via Facebook!

‘De dorpsjeugd klit wat bij elkaar in minirok en Beatle-haar en joelt wat mee met beatmuziek,’ observeert Wim Sonneveld in het onvergetelijke lied Het dorp. Het is die beatmuziek uit de jaren zestig die ik eer in het nieuwe nummer De beat dat vrijdag 30 november verschijnt als eerste single van het komende album Februari.

Die jaren zestig, die altijd klonken als het eergisteren dat je nét niet zelf hebt meegemaakt (ik ben geboren in 1974), blijken ineens een halve eeuw geleden te zijn. Toch laat die muziek me niet los en daarover gaat De beat.

Slide en orgel

Behalve zang, elektronische piano en orgel bevat De beat een bas- en drumpartij van Rob van Berlo en een snijdende slidegitaar. Welcome back to the sixties baby!

Op de foto sta ik bij het gedenkteken voor de band Q65, exponent bij uitstek van de Haagse beatscene, waarvan de muziek mijn hartje nog altijd sneller doet kloppen.

Release

De single De beat verschijnt digitaal via Bandcamp en YouTube. Je kunt live op Facebook volgen hoe ik op de knop publiceren druk 🙂 Laat weten of je meekijkt!

Bij het gedenkteken voor Q65
Selfie bij het gedenkteken voor Q65